BÝNANIZA NÝTELÝKLÝ MANTOLAMA UYGULAYARAK ISINMA GÝDERLERÝNÝZÝ YARI YARIYA AZALTIN

BÝNANIZA NÝTELÝKLÝ MANTOLAMA UYGULAYARAK ISINMA GÝDERLERÝNÝZÝ YARI YARIYA AZALTIN

Günümüzde giderek azalan enerji kaynaklarý ve artan maliyetler nedeniyle kýþ aylarýnda ýsýnma giderleri cep yakýyor. Tam da bu noktada devreye giren ýsý yalýtýmý, nitelikli malzemeler ile projeye uygun olarak deneyimli bir mühendislik ekibi tarafýndan planlandýðý ve doðru iþçilikle uygulandýðý taktirde bina ömrü boyunca ýsý kaybýný minimize ederek enerji tasarrufu açýsýndan kritik rol üstleniyor.

Binalarýn dýþ cephesini adeta bir zýrh gibi saran mantolama ise ýsý yalýtým plakasý, yapýþtýrýcý, file, sýva, dekoratif sýva boyadan oluþan tüm sistem bileþenlerinin bir sistem halinde uygulanmasý durumunda faturalarý en az yarý yarýya azaltmanýn yaný sýra konforlu iç mekân iklimi saðlayarak yaþadýðýmýz yerlerin ‘saðlýklý yaþam alaný’ olmasýna katký saðlýyor. Karbon emisyonunu düþüren mantolama uygulamasý, hava kirliliðinin azalmasýna ve çevrenin korunmasýna da yardýmcý oluyor. Isý yalýtýmý konusundaki uzmanlýðý ve Ar-Ge yatýrýmlarý ile öne çýkan Avrupa’nýn mantolama devi Baumit, inovatif sistem çözümleriyle dayanýklý ve uzun ömürlü dýþ cephelere imza atýyor, enerji ihtiyacýný azaltarak yeni nesil daha çevreci binalara imkan tanýyor. 

 

Ýþ süreçlerini sürdürülebilir bir yaklaþýmla ele alan Avrupa’nýn mantolama devi Baumit, ‘sadece binalarý deðil, geleceðimizi mantoluyoruz’ misyonu ile hem binalarý hem de binalarda yaþayanlarý koruyor. Geliþtirdiði ileri teknolojiye sahip mantolama sistemleri ile soðuk havalarda ýsý köprülerinin oluþmasýný engelleyen þirket, yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu ile ýsýnma giderlerini kalýcý olarak azaltýyor. Tükettiði enerjinin büyük bir kýsmýný ithal eden bir ülke olarak bu tasarrufun ülke ve aile ekonomisine katkýsýnýn göz ardý edilemeyeceðini vurgulayan Baumit Türkiye Satýþ ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, cep yakan faturalarla mücadele ettiðimiz kýþ aylarýnda ýsý yalýtýmý ve mantolamanýn önemine dikkat çekti. 

 

Türkiye’deki binalarýn yüzde 85’i yalýtým konusunda sýnýfta kalýyor

Ülkemizde tüketilen enerjinin yüzde 70’inin ithal edildiðini ve bu rakamýn neredeyse yüzde 35’inin binalarda kullanýldýðýný belirten Erdil Dinçer; “Binalarda tüketilen bu enerjinin de yüzde 80’i ýsýtma ve soðutmada kullanýlýyor. Üstelik bunun maaliyeti 100 milyar dolarý buluyor. Buna raðmen Türkiye’deki binalarýn yaklaþýk yüzde 85’inde ne yazýk ki hala ya yalýtým bulunmuyor ya da verimli bir þekilde yalýtým yapýlmadýðý görülüyor. Ancak bir konutta enerji verimliliðini saðlamanýn yolu öncelikle ýsý yalýtýmýndan geçtiði için mantolama yaptýrmak artýk bir seçenekten öte zorunluluk olarak karþýmýza çýkýyor. Kýþ aylarýnda iç ortamýn ýsýtýlmasý ya da yazýn soðutulmasý için harcanan enerjinin içeride muhafaza edilebilmesi adýna binalarýn nitelikli þekilde mantolanmasý gerekiyor. Çünkü binalarda kullanýlan enerjinin yaklaþýk olarak yüzde 40’ý dýþ duvarlardan, yüzde 17’si kapýlardan, yüzde 7’si çatýlardan, yüzde 6’sý ise döþemelerden kaybediliyor. Bu noktada iyi hesaplanmýþ ve nitelikli bir mantolama sistemiyle yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu saðlamak mümkün oluyor” þeklinde konuþtu. 

 

Karbondioksit emisyonunu azaltarak geleceðe sahip çýkýyor

Küresel ýsýnmanýn engellenmesinde de en önemli gündem maddelerinin baþýnda ýsý yalýtýmýnýn geldiðine dikkat çeken Dinçer, þunlarý söyledi: “Bir metrekarelik alanýn ýsý yalýtýmý 2 aðacýn tükettiði karbondioksit miktarý kadar karbon salýmýný azaltýyor. Biz þirket olarak bir yýlda 45 milyon metrekarelik mantolama yapýlmasýný saðlayacak ürün üretiyoruz. Bu da her yýl 90 milyon aðaçlýk bir orman oluþturduðumuz anlamýna geliyor. 2050 yýlýna kadar dünya nüfusunun iki milyar daha artmasý bekleniyor. Eðer çocuklarýmýza yaþanabilir bir dünya býrakma sorumluluðu duyuyorsak, vakit kaybetmeden ýsý yalýtýmý yaptýrmak zorundayýz. Daha az fosil yakýt tüketimi ve daha fazla ýsý yalýtýmý, geleceðimizi emanet edeceðimiz çocuklarýmýza daha iyi bir dünya býrakmak için önemli adýmlardan birisi. Dolayýsýyla bina dýþ yüzeyine yalýtým malzemelerinin kaplanmasý tekniðiyle yapýlan bir ýsý yalýtýmý uygulamasý olan mantolama ile küresel ýsýnmayý önlemeye bireysel olarak katký saðlanabilir. Çünkü fosil yakýt kullanýmý arttýkça karbon emisyonu da artýyor. Çevreye verilen zararý engellemek için yalýtým kalýnlýklarýnýn ve ýsý yalýtýmýnda sistem kullanýmýnýn artýrýlmasý gerekiyor.”

 

Binalarý bir zýrh gibi sararak dýþ etkenlere karþý koruyor

Isý yalýtýmýnýn yapý dayanýklýlýðýný artýrmadaki önemine de deðinen Erdil Dinçer; “Mantolama, binaya giydirilen bir koruyucu zýrh gibi binayý dýþ etkenlere karþý koruyor ve bu sayede yapýnýn ömrünü de uzatýyor. Þehirlerin omurgasýný oluþturan binalarý zamanýn aþýndýrýcý etkisi ve olumsuz hava koþullarýna karþý savunan bu güçlü zýrhlar, inþaat maliyetlerini minimuma indirerek tasarrufa henüz inþaat aþamasýnda baþlanmasýna destek oluyor. Bina içerisindeki dengeli ýsý daðýlýmý ise yaþanan mekanlarda rutubetsiz, saðlýklý ve konforlu yaþam alaný oluþmasýna katkýda bulunuyor. Ýç yüzeylerde yoðuþma sorununun ortadan kaldýrýlmasýna da katký saðlayan mantolama; küflenme, siyah leke oluþmasý, sýva ve boyalarýn kabarmasý gibi problemleri minimum seviyeye indiriyor. Bu noktada Baumit olarak open Isý Yalýtým Sistemi, Power Isý Yalýtým Sistemi, Star Isý Yalýtým Sistemi ve Pro Isý Yalýtým Sistemleri ile yaþam alanlarýný çevreye duyarlý hale getiriyor, nitelikli mantolama çözümlerimizle yapýlarý yuvamýz gibi koruyoruz. Isý yalýtým sistemlerimiz için geliþtirdiðimiz özel son kat kaplamalarýmýz sayesinde mantolama sistemlerini özgün tasarýmlarla ve yaratýcýlýkla buluþturarak tüm yýl boyunca konforlu iç mekân iklimi sunuyoruz” diye belirtti.

Yorumlar

Top