YEÞÝL DÖNÜÞÜME ÖRNEK BÝR GENEL MERKEZ BÝNASI 'YANMAR FLYING-Y

YEÞÝL DÖNÜÞÜME ÖRNEK BÝR GENEL MERKEZ BÝNASI 'YANMAR FLYING-Y

Enerji sistemleri, endüstriyel motorlar, tarým makine ve ekipmanlarý, iþ makinalarý, deniz motorlarý alanlarýnda çözümler üreten Yanmar’ýn Türkiye oluþumu Yanmar Turkey, karbon ayak izini küçültüp, sürdürülebilirlik adýna çalýþmalarýný sürdürürken, 2050’ye tüm süreçlerinde kadar karbon salýnýnýmýn önüne geçerek ‘Sýfýr Emisyon’ hedefine ulaþacak.

Ýleri teknolojiler kullanarak deðer yaratmaya odaklanan Yanmar þirketler grubu, bu yýl içerisinde yeþil dönüþüm projesinin yol haritasýný “Yanmar Green Challenge 2050” olarak ilan etti. Projeyle ‘Küresel ýsýnmayý engellemek’, ‘Sürdürülebilir bir toplum inþa etmek’, ‘Çevreye zararlý maddelerin kontrolü’ ve ‘Biyoçeþitliliðin desteklenmesi’ ana baþlýklarýna odaklanýlýyor.

 

Yanmar Turkey Yönetim Kurulu Baþkaný Mustafa Kemal Erdoðan Shoshi, Yanmar Green Challenge projesiyle, karbon ayak izini küçülteceklerini belirterek, “Bu proje gelecek stratejilerimizden birisi. 2050 yýlýnda ‘Sýfýr Emisyon’a ulaþmayý hedefliyoruz. Geri dönüþüm uygulamalarýyla çevresel etki açýsýndan da nötr olmayý hedeflerken, ayrýca müþterilerimizin kendi emisyonlarýný düþürmesine yardým etmek amacýyla da detaylý çalýþmalar yürütüyoruz. Yanmar grubu bundan 10 yýl önce, 2012 yýlýnda sürdürebilir gelecek mottosunu þirketin ana hedefi olarak belirledi. 2050 yýlýnda bütün Yanmar grubu firmalarý, ürünleri, fabrikalarý karbondan arýndýrýlmýþ olacak ve karbon salýnýmýný sýfýra indireceðiz. ” dedi.

Yeþil dönüþüme örnek bir genel merkez binasý “Yanmar Flying-Y”

Yanmar’ýn yeþil dönüþümün destekçilerinden olduðunun ve bu konuda çalýþmalara çok önceden baþladýðýnýn göstergesi ise, 2014 yýlýnda kullanýma açýlan Japonya Osaka’daki ‘Yanmar Flying-Y’ genel merkez binasý. Yanmar Flying-Y binasý, baþlý baþýna yapýlarýn geleceðine iþaret eden kavramsal bir model. Güneþ panellerinden gaz ýsý pompalarýna ve yüksek verimli kojenarasyon sistemlerine kadar tüm detaylar düþünülerek inþa edildi. 100 yýllýk geçmiþi ve geleceðin 100 yýllýk vizyonu ile bu bina, Yanmar'ýn doða ile bir arada var olan ve zenginleþtirilmiþ bir yaþamý gerçekleþtiren misyonunun uygulamalarýný ifade ediyor.

 

Mekanik yöntemle çevreyi kirletmeyen çözümler

 

Günümüzde hidrojenle çalýþan traktör olmadýðý için karbon salmayan tarým makinesi maalesef yok. Tarýmda, yabancý otlarla ve bitkilerdeki zararlý popülasyonu azaltmak verilen mücadelede yüksek oranda kimyasallar kullanýlýyor. Bu doðayý kirleten bir süreç. Ama çevreyi daha az kirleten bir farklý yöntemler var. Avrupa’da ve Japonya’da artýk kimyasal müdahalelerden uzaklaþýlmaya çalýþýlýyor ve “mekanik” diyebileceðimiz önlemler alýnýyor. Arazideki yabancý ot ve zararlý popülasyonunu kimyasallar yerine traktörün arkasýna takýlan Yanmar ekipmanlarýyla mekanik ve daha temiz müdahale edilebiliyor.” þeklinde sözlerini tamamladý.

 

Yorumlar

Top