10. ULUSLARARASI ÝNÞAATTA KALÝTE ZÝRVESÝ 3 KASIM’DA

10. ULUSLARARASI ÝNÞAATTA KALÝTE ZÝRVESÝ 3 KASIM’DA

Türkiye ÝMSAD tarafýndan düzenlenen ‘Uluslararasý Ýnþaatta Kalite Zirvesi’nin onuncusu bu yýl 3 Kasým’da, Hilton Maslak Ýstanbul’da gerçekleþecek. Zirve, inþaat sektörü açýsýndan ‘Sürdürülebilir Gelecek’ konusuna odaklanýyor.

Ýnþaat malzemesi üreticilerinin çatý örgütü Türkiye ÝMSAD’ýn sürdürülebilirliðe en iyi örneklerden biri olarak 2009 yýlýndan beri düzenlediði sektörün en büyük etkinlikleri arasýnda kabul edilen “Uluslararasý Ýnþaatta Kalite Zirvesi”, bu yýl 3 Kasým 2022 tarihinde Hilton Maslak Ýstanbul’da gerçekleþecek. 

Pandemi nedeniyle verilen aranýn ardýndan yeniden fiziki bir buluþma olarak düzenlenen etkinlikte, inþaat sektörü açýsýndan ‘Sürdürülebilir Gelecek’ odaðýndaki yaklaþýmlar deðerlendirilecek.

Türkiye ÝMSAD Yönetim Kurulu Baþkaný Tayfun Küçükoðlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yaný sýra, iþ ve ekonomi dünyasýnýn önde gelen isimlerinin katýlacaðý ve tüm gün sürecek olan zirve, sektörün her kesiminden 500’ü aþkýn katýlýmcýyý buluþturacak. Zirvede özel ve kamusal tüm aktörler bir araya gelerek, sürdürebilirlik anlayýþýný deðerlendirme ve geleceðin yaklaþýmlarýný birlikte oluþturma imkaný yakalayacak.  

Zirvenin hedefi; sürdürülebilir kalkýnmanýn önemli bir halkasýný oluþturan inþaat malzemesi sanayisini, döngüsel ekonomi, inþaatta sorumlu üretim ve tüketim, sürdürülebilir ve akýllý þehirler, akýllý yatýrýmlar, yenilikçi sanayi, sürdürülebilir enerji yönetimi, yaratýcý, yeni fikirler ve teknolojik yenilikler çerçevesinde, yeni bir sanayi ve ticaret anlayýþý ile þekillendirmek olacak. “10. Uluslararasý Ýnþaatta Kalite Zirvesi”nde tüm bu konular çerçevesinde yurtiçinden ve yurtdýþýndan her biri alanýnda tecrübeli seçkin konuþmacýlar, sektöre dair ufuk açan deðerlendirmelerini paylaþacak. 

Ýnþaat sektörünün en önemli teknolojik geliþimlerinden biri olan BIM (Building Information Modelling) yani Yapý Bilgi Modellemesi’nin Türkiye’de kullanýmýnýn daha da yaygýnlaþmasýný hedefleyen ve bu doðrultuda 2018 yýlýndan bu yana Türkiye ÝMSAD çatýsý altýnda çalýþmalarýný sürdüren buildingSMART Türkiye; sektörde bilgi ve tecrübe paylaþýmýnýn önemine ve faydalarýna olan ihtiyaçtan hareketle, 10. Uluslararasý Ýnþaatta Kalite Zirvesi’nde paralel bir oturum gerçekleþtirecek. Dünya çapýnda yapý sektörünün kullanýmýna yönelik açýk ve uluslararasý veri standartlarý geliþtirmek yoluyla endüstrinin sayýsal dönüþümünde öncülük eden açýk, tarafsýz ve uluslararasý kar amacý gütmeyen bir organizasyon olan buildingSMART International’ýn uluslararasý alanda tecrübe sahibi olan isimleri paralel oturumda sunum gerçekleþtirerek katýlýmcýlarla interaktif þekilde deneyimlerini paylaþacak. 

“Geleceðe baktýðýmýzda, Süper Þehirler’in þekillendirdiði bir dünya görüyoruz”

Dünyanýn dört bir yanýndaki þehirlerde araþtýrma, tasarým ve inovasyona adanmýþ uluslararasý bir mükemmellik merkezi olan Fundacion Metropoli'nin Kurucusu ve Onursal Baþkaný olan Alfonso Vegara, Zirve’nin keynote konuþmacýsý olarak yer alacak. Fikirleri ve projeleri, Avrupa, Amerika Birleþik Devletleri, Latin Amerika, Asya, Avustralya ve Afrika'da 30'dan fazla kitap ve Uluslararasý Konferans aracýlýðýyla yayýlan; Birleþmiþ Milletler, Avrupa Birliði, Avrupa Mekânsal Planlamacýlar Konseyi, Mimarlar Dernekleri, Giriþimci Dernekleri, þehirler ve devletler tarafýndan ödüllere layýk görülen Alfonso Vegara, Zirve’de, “Geleceðin Þehirleri için Mimariyi Tasarlamak” baþlýklý sunumuyla ilgili þunlarý söylüyor: “Giderek daha çok þehirleþen, þehirlerle dolu bir dünyada yaþýyoruz. Þehirler, iklim deðiþikliðine, eþitsizliðe ve yoksulluða karþý mücadelede öncülük eden ana aktörler olma potansiyeline sahip küresel ekonominin yeni motorlarýdýr. Geçmiþ, bir zamanlar imparatorluklar ve ulus-devletler dönemleri tarafýndan organize edilmiþ, ancak þimdi, geleceðe baktýðýmýzda, Süper Þehirler’in þekillendirdiði bir dünya görüyoruz. Süper Þehirler, “Bölgenin Aklýný” (Intelligence of the Territory) keþfetme yeteneðine sahip olan yerlerdir. Metropoli Vakfý’nýn uyguladýðý projelerin özgün özelliklerinden biri de, mimarlýk, þehir, bölge ve teknoloji alanýnda projeler tasarlamak için kamu ve özel sektör ile iþbirliði yoluyla Akýllý Bölgeler (Intelligent Territories) felsefesinin, Singapur, Madrid, Barselona, Bilbao, Medellin ile Türkiye'nin Marmara bölgesi gibi yerlerde uygulamalarýdýr.”

10. Uluslararasý Ýnþaatta Kalite Zirvesi’ne kaydolmak için linke týklayýn:

https://formmagix.com/view.php?id=478858

Yorumlar

Top